Tidsbokning och rådgivning

Träffa våra specialister kostnadsfritt – digitalt via videobesök eller genom ett besök på vår mottagning.

Moment Barn- och Ungdomsmedicinska mottagning i Vällingby drivs på uppdrag av Region Stockholm. 

Så här kommer du till oss

Du är välkommen till oss på remiss utfärdad av legitimerad vårdpersonal. Barn som redan har en pågående kontakt hos oss behöver ingen ny remiss. Barn 0-6 månader är välkomna att söka till oss utan remiss.

Avbokning och ombokning

Via Zymego kan du avboka och omboka ditt besök hos oss. Du loggar in med Bank-ID och hanterar din bokning där.

Har du redan en bokning hos oss, men vill boka om till en tidigare tid? Via Zymego kan du få erbjudanden om återbudstider.

Särskilt samarbetsavtal med vårdcentraler avseende psykisk ohälsa 6-17 år

Utöver vårt barnmedicinska specialistvårdsavtal, har vi ytterligare avtal rörande första linjens psykiatri. Aktuella husläkarmottagningar som vi har samarbete med är:

 • Hässelby VC
 • Västervårdens HLM
 • Västerorts VC
 • Råcksta Vällingby Närvårdsmottagning
 • Capio VC Åkermyntan

Du som har barn listade på någon av dessa vårdcentraler och som är mellan 6-17 år är välkommen till våra psykologer för första linjens psykiatriinsatser. Du är välkommen på remiss alternativt bokar du ett bedömningsbesök via video längre ner på sidan.

Om du har barn som inte tillhör husläkarmottagning/vårdcentraler anslutna till Moment, hänvisas du till den husläkarmottagning/vårdcentral där ditt barn är listat eller till BUP.

Vi kan tyvärr inte ta emot barn som:

 • Har svårigheter av akut karaktär. På dagtid ska du i stället ringa BUP En väg in på 08-123 524 50. På kvällar, nätter och helger ska du kontakta BUP Akutenhet på 08-123 669 00.
 • Är yngre än 6 år. Då ska du i stället kontakta en Malina-mottagning.
 • Redan har kontakt med BUP eller en annan mottagning för sitt psykiska mående. Då ska du i första hand kontakta den mottagningen.

Vårdgaranti

Om du inte får vård inom vårdgarantins gränser kan du kontakta oss för hjälp med att hitta en annan specialist som har kortare väntetider. På 1177 kan du läsa om vad som gäller för vårdgarantin.

Sammanhållen journalföring – gör din vård säkrare

På Moment har vi sammanhållen journalföring och gör vissa uppgifter i din patientjournal tillgängliga för andra vårdgivare. Syftet med sammanhållen journalföring är att vårdpersonalen får en heltäckande bild av din vårdhistorik och ger dig säkrare vård.

Läs mer på 1177.se/din-journal.

Kontakta oss

Våra kontaktuppgifter och telefontider hittar du här.

1177

Du som har en etablerad kontakt kan även nå oss via 1177 genom att:

 1. Logga in på 1177 med mobilt Bank ID
 2. Agera ombud för ditt barn (lägg till och klicka på barnet)
 3. Hitta och lägg till mottagning ”Moment ” Tänk på att välja rätt avdelning Moment BUMM Vällingby ( medicin) , Moment BUMM Vällingby ADHD, Moment BUMM Vällingby psykisk ohälsa hos barn och ungdom
 4. Välj någon av tillgängliga tjänster

Videobesök hos psykolog

Välkommen att boka ett videobesök hos psykolog. Logga in via din dator, läsplatta eller telefon för att skicka en förfrågan om bokning för videobesök med barnpsykolog.

Du kommer att få börja med att svara på några frågor för att kunna boka. Legitimering sker via BankID.